fbpx
021 3038 700 [email protected]
021 3038 700 [email protected]

Lisabon AVIO, Gradovi Evrope

Promo cena
Od659 €609 €
* Molimo Vas, čekirajte sva polja i nastavite na sledeći korak.

Nastavi Rezervaciju

Dodaj u listu želja

Dodavanje putovanja u listu želja zahteva da imate nalog na sajtu, registracija je besplatna

5084

Zašto da putujete sa nama?

 • Garantovano najbolja cena!
 • Garantovano najbolji provod
 • Najbolji izleti na destinaciji
 • Brza, sigurna i bezbedna rezervacija

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Pišite nam sa kontakt strane, ili preko društvenih mreža u DM!

021 303 87 00

[email protected]

Lisabon AVIO

4 dana / 3 noći

Otkrijte jedan od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – Lisabon, grad sa dušom i muzikom fada. Od 1256. godine Lisabon je glavni grad Portugalije. Prošetajte ulicama Alfame, koja kao najstariji deo Lisabona predstavlja jednu od najvećih atrakcija grada; upoznajte Bairo Alto, živopisan kraj u čijim se tradicionalnim kafanama na najbolji način može doživeti fado; obiđite znamenitosti istorijskog predgrađa Belem, istoimenu kulu, koja je pod zaštitom UNESCO-a i manastir Sv.Žeronima.

Bajkoviti zamkovi Sintre i vile Kaškaiša će vas očarati. Vozite se simboličnim žutim tramvajima na liniji 28 i posetite čuveni Park nacija i Okeanarijum – jedn od najvećih u Evropi. Svojom raskoši, prelepim građevinama različitih stilova, fado muzikom, Lisabon će vas ostaviti bez daha.

Galerija
Program putovanja

1. DAN:BEOGRAD – LISABON

Sastanak grupe na aerodromu “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja aviona. Let u 13:15h avio kompanijom Air Serbia. Sletanje na aerodrom u Lisabonu u 16:15h. Nakon sletanja odlazak na panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča na srpskom jeziku – Istočna četvrt, zvana Park nacija ili Expo, sa šetalištem, žičarom i jednim od najvećih Okeanarijuma na svetu, odakle se pruža pogled na most Vasko da Gama koji je dugačak 17.5 km, Avenija Republike sa romantičnim zgradama u art deko stilu i arenom u kojoj se odvijaju borbe bikova, park Edvarda VII i Trg Markiza od Pombala, odakle se grad širi prema severu, Avenija Slobode puna neodoljivih i luksuznih prodavnica, istorijski trgovi Restauradores i Rosio, stari centar zvani Bajša, trg Komersio na samoj obali reke Težo, jedan od najlepših u Evropi, zapadna četvrt Belem, odakle je krenuo Vasko da Gama na prvo putovanje do Indije, manastir Svetog Žeronima, remek-delo manuelinske gotike, kula Svetog Visentea, zvana Belenska kula i spomenik Velikim prekookeanskim otkrićima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

2. DAN:LISABON - PEŠAČKO RAZGLEDANJE – FADO VEČE

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog izleta – pešačka tura. Obilazak Trga Restauradores sa prelepim pločnikom mozaika tamno sive i bele boje i spomenikom koji je podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim Trga Rosiu na kome se nalazi spomenik Pedru IV, portugalskom kralju, koji je ujedno bio i prvi car Brazila. Šetnja kroz najpoznatiju pešačku ulicu Lisabona, Rua Avgusta sve do Trga Komersiu, najvećeg trga uz reku Težo. Kada je veliki zemljotres uništio deo grada 1755. godine, tada je srušena i kraljevska palata koja se nalazila na trgu i zato se ovaj trg takođe zove palatin trg Tereiru du Pasu. Slobodno vreme. U večernjim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska na fado veče (veče portugalske nacionalne muzike). Noćenje.

3. DAN:LISABON – SINTRA – KABO DA ROKA – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Sintre, koji je pod zaštitom je UNESCO-a od 1995. godine zbog prelepih zamkova i palata koji je krase. Po dolasku šetnja po centru. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Kabo da Roku. Usputno zadržavanje na najzapadnijoj tački kontinentalnog dela Evrope – Kabo da Roka. Povratak u Lisabon. Slobodno vreme. Noćenje.

4. DAN:LISABON – OBIDOŠ – BATALJA – NAZARE – LISABON – BEOGRAD

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja celodnevnog fakultativnog izleta do Obidoša, šarmantnog, srednjovekovnog gradića, opasanog zidinama koji se nalazi u pokrajini Leiria, na oko 80 km severno od Lisabona. Obidoš je bio tradicionalni venčani dar portugalskih kraljeva svojim kraljicama, zbog čega često nazivaju “The wedding city”. Obilazak grada. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Batalju. Po dolasku, poseta dominikanskom manastiru iz 14. veka, remek-delu manuelinske umetnosti, koji je pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za Nazare, živopisno ribarsko mestašce na obali Atlantskog okeana. Odlazak do vidikovca-Sitio, odakle se pruža spektakularan pogled na okean. Povratak u Lisabon. Transfer na aerodrom. Let za Beograd u 23:05h avio komapnijom Air Serbia. Sletanje u Beograd narednog dana u 03:55h ujutru.

(Kraj usluga)

Smeštaj

Hoteli iz ove ponude imaju restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj Lisabon (Portugalija) u navedenim hotelima do popune mesta. Viva Travel doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela.

 

Hotel Roma 3*www.hotelroma.pt

Hotel se nalazi u delu Alvalade, u blizini mnogih pozorišta i restoran, na liniji gradskog prevoza, na oko 5 minuta od stanice metroa i od aerodroma Lisbon Portela udaljen je 10 minuta vožnje. Hotel poseduje recepciju, wi-fi, restoran, bar, lift, biznis centar  i parking. Raspolaže sa oko 260 soba koje imaju kupatilo (tuš/WC), toaletni pribor i fen za kosu, TV, telefon, sef, minibar, klima uređaj i wi-fi. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Hotel VIP Inn Berna 3* http://www.viphotels.com/en/Hotels/VIP-Inn-Berna/About-Hotel.aspx

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona, u blizini Campo Pequeno Square.

Raspolaže sa 240 soba. Hotel poseduje restoran, bar, 5 konferencijskih sala, internet i parking. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

Hotel Masa 5 de Outubro 3* https://www.masahotel5deoutubro.com/?referer_code=ADWORDS

Hotel raspolaze sas 73 sobe. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

 

Hotel VIP Zurique 3* www.viphotels.com

Hotel pripada svetski poznatom lancu hotela VIP. Nalazi se na liniji gradskog prevoza, na 10-ak minuta od strogog centra Lisabona, u blizini Campo Pequeno Square.

Raspolaže sa 252 sobe. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Cene
OPISTERMIN PUTOVANJAHOTELUKUPNA CENA PO OSOBI
DAN DRŽAVNOSTI15.02.-18.02.2024.HOTEL 3*609 €
DAN ŽENA07.03.-10.03.2024.HOTEL 3*639 €
PROLEĆE06.04.-09.04.2024.HOTEL 3*749 €
PROLEĆE04.05.-07.05.2024.HOTEL 3*779 €
PROLEĆE01.06.-04.06.2024.HOTEL 3*749 €
LETO24.08.-27.08.2024.HOTEL 3*699 €
JESEN28.09.-01.10.2024.HOTEL 3*649 €
JESEN12.10.-15.10.2024.HOTEL 3*649 €

 

 

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • Povratni avionski prevoz na relaciji Beograd – Lisabon – Beograd sa kompanijom Air Serbia
 • Aerodromske takse (na dan objave programa iznose: 75 Takse su podložne promeni)
 • Smeštaj u hotelima sa 3* na bazi 3 noćenja sa doručkom u standardnim 1/1 i 1/2 sobama 1/2+1 sobe -na
 • Transfere na relacijama aerodrom-hotel-aerodrom u Lisabonu prema programu
 • Panoramsko razgledanje grada sa vodičem na srpskom jeziku
 • Troškove organizacije putovanja
 • Usluge licenciranog vodiča na destinaciji

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Međunarodno zdravstveno osiguranje
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lisabon (plaća se na licu mesta, na recepciji hotela) u iznosu od 2 € po osobi po noći

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU: 

40% od cene aranžmana

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 20 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

 • Pešačko razgledanje grada grada – 20 € odrasli / 15 € deca
 • Sintra, Kabo Da Roka – 50 € odrasli / 35 € Ulaznice se placaju na licu mesta
  • Royal Palace 10 eur
  • Quinta Palace 11 eur

Za Pena Palace ulaznice se kupuju online 14 eur

 • Obidoš, Batalja, Nazare – 70 eur (U cenu ukljucena ulaznica za manastir u Batalji)
 • Fado veče – 70 € odrasli / 59 € deca (U cenu je uključena večera i prevoz)
Izleti
PEŠAČKO RAZGLEDANJE GRADA
20 € odrasli / 15 € deca

Naše pešačko razgledanje grada započinjemo od Trga Restauradores na kojem se nalazi spomenik podignut u čast obnove nezavisnosti portugalskog kraljevstva, zatim ćemo posetiti još jedan od velelepnih trgova – Trg Rosia sa spomenikom Pedru IV, portugalskom kralju koji je ujedno bio i prvi car Brazila, potom ćemo nastaviti našu šetnja najpoznatijom ulicom Lisabona Rua Avgusta sve do Trga Komersiu.

SINTRA, KABO DA ROKA
50 € odrasli / 35 € deca

Sintra je slikoviti gradić udaljen od Lisabona oko 30 km. Opasan je šumovitim brdima i ima specifičnu mikro-klimu, pa je zato vekovima bio letnja rezidencija portugalskih kraljeva, sve do revolucije 1910. godine. Brdima koja okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19. veku. Nacionalna palata u Sintri zidana je na temeljima iz 15. veka i nosi obeležja mavarskog, gotskog, baroknog i lokalnog stila kralja Manuela. Kabo da Roka je najzapadnija tačka Evrope čije su geografske koordinate simbolično upisane na kameni obelisk smešten na stenovitoj litici visokoj 140 mnv. To je sam kraj planinskog venca Sintra, koji su okeanski talasi abrazijom pretvorili u rt, duboko uronjen u Atlantski okean.

Rt Cabo da Roca – najzapadnija tačka Evrope, Iberijskog poluostrva i Portugala – u 17. veku bio je jedna od najvažnijih tački odbrane luke u Lisabonu. Ovaj rt imao je veliku ulogu u vreme Španskog rata za nezavistnost u 19. veku, u kojem su Španija i Portugal uz pomoć Velike Britanije zajedno istupile u borbi protiv Napoleonovih osvajanja.

OBIDOŠ, BATALJA, NAZARE
70 € (uključena ulaznica za manastir u Batalji)

Obidoš je najlepši i najbolje očuvan srednjovekovni grad u zemlji i u potpunosti je opasan tvrđavom visokom 13 metara a koja potiče iz 12. veka. Poznat je i kao „grad venčani poklon“ jer ga je kralj Deniš poklonio svojoj supruzi kraljici Izabeli prilikom njihovog venčanja 1282. godine. To je, bez sumnje, jedno od najromantičnijih i najživopisnijih sela koje odlikuju uske, kaldrmisane ulice oivičene šarenim kućicama prekrivenim cvećem, sa karakterističnim gotičkim vratima i prozorima i rukom oslikanim pločicama „azuležos“. 

U Batalji se nalazi manastir Svete Marije od Pobede, najveće remek-delo portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je krajem 14. veka nakon portugalske pobede nas Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. 
 
Nazare je nekadašnje najpoznatije ribarsko mesto u Portugalu čuveno po karakterističnim, intenzivno obojenim ribarskim brodićima, danas živopisno i užurbano turističko mesto sa dugim plažama, odličnim ribljim restoranima i pijacama.
FADO VEČE
70 € odrasli / 59 € deca

Gitara, glas, i iskrena emocija tri su glavna elementa koja tvore neverovatno nežne i melanholične zvuke fado muzike. Fado muzika je tradicionalni muzički izraz Portugala, srcem ispevana emocija čiji jezik nije potrebno razumeti, jer ove melodije govore univerzalnim rečima ljubavi.

Veruje se da je fado nastao početkom 19. veka u radničkim četvrtima Lisabona, a vrsni muzikolozi korene fada nalaze i u ranijim muzičkim izrazima Mavara i robova pristiglih iz Brazila. Iako poreklo nije utvrđeno do kraja, jedno je sigurno – osnovni cilj ovih melanholičnih melodija bio je da prenesu emociju čežnje za izgubljenim ili nikada dostignutim osećanjima ljubavi.

Kada bismo fado uporedjivali sa drugim muzičkim izrazima, mogli bismo reći da je portugalski fado najsličniji bluzu, ali sa mnogo više temperamenta i odlučnosti da se čuje bol.

Napomene i plaćanje

Sve uplate vrše se u dinarskoj protivrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
GOTOVINSKI- 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora).
PLATNIM KARTICAMA: 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora)

NAPOMENE:

  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi organizatora putovanja koji su sastavni deo ugovora.

  • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.

  • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja

  • Cena je za polazak iz Beograda i Novog Sada

  • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

  • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

  • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.

  • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja(GLOBOS)

Nastavi Rezervaciju