fbpx
021 3038 700 [email protected]
021 3038 700 [email protected]

Prag, Gradovi Evrope

Promo cena
Od139 €109 €
Hotel 3* - 1/2 i 1/2+1- PROMO
 • Hotel 3* - 1/2 i 1/2+1- PROMO
 • Hotel 3* - 1/2 i 1/2+1
* Molimo Vas, čekirajte sva polja i nastavite na sledeći korak.

Nastavi Rezervaciju

Dodaj u listu želja

Dodavanje putovanja u listu želja zahteva da imate nalog na sajtu, registracija je besplatna

5528

Zašto da putujete sa nama?

 • Garantovano najbolja cena!
 • Garantovano najbolji provod
 • Najbolji izleti na destinaciji
 • Brza, sigurna i bezbedna rezervacija

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Pišite nam sa kontakt strane, ili preko društvenih mreža u DM!

021 303 87 00

[email protected]

Prag

6 dana / 3 noći
 • 6 dana / 3 noći
 • Ekskurzija: 4
 • Februar - Decembar 2024.
 • Prevoz
 • Češka, Prag

Još od srednjeg veka, Prag se smatra jednim od najlepših evropskih gradova. Često ga nazivaju zlatnim gradom zbog bogate istorije i laskave titule stecišta kulturne elite. U njemu su živeli i radili Mocart, Betoven, Kafka… koji su, očarani njegovom lepotom, lako nalazili inspiraciju za svoja remek dela. Danas je Prag evropska metropola, grad pun života, pun mogućnosti za kvalitetan provod, od tržnih centara do bezbroj pivnica i restorana u kojima se služi čuveno češko pivo. U Prag se ne ide jednom – u Prag se ide uvek!   

Galerija
Program putovanja

1. DAN:SRBIJA

Polazak iz Beograda oko 19:00 časova sa perona glavne  autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, i iz Novog Sada sa stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu, ispred bivše AS ATP Vojvodina, oko 20:00 časova (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Mađarsku i Slovačku prema Pragu.

2. DAN:PRAG

Dolazak u Prag u prepodnevnim časovima. Po dolasku obilazak Praga: Hradčani – praški dvorac sa manastirom Strahov, manastirska biblioteka iz 17. veka, katedrala Sv. Vita i kapela Sv. Venceslava, bazilika Sv. Đorđa, novi i stari kraljev dvorac, Loreto, Zlatna ulica, Mala strana. Potom razgledanje centra grada: Karlov most, crkva od Tina, Starogradski i Vaclavski trg, šetnja i upoznavanje sa centrom grada. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN:PRAG - KARLOVE VARI - PRAG

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Karlove Vari, poznatog banjskog i turističkog mesta i jednog od najlepših srednjoevropskih gradova. Po dolasku obilazak centra Karlovih Vari, termalnih izvora, prelepe ruske crkve…U poslepodnevnim časovima povratak u Prag. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN:PRAG - DREZDEN - PRAG

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta u Drezden, grad na istoku Nemačke koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan i Firencom na Elbi. Ovaj grad je prepun istorijsko-kulturnih spomenika iz srednjeg veka, kao i onih iz vremena jugend i bauhaus stilova, rođenih krajem 19. i početkom 20. veka. Po dolasku obilazak grada: opera Zemper, Palata Cvinger, Bogorodičina crkva, Dvorska crkva, Rezidencijalna palata u okviru koje je čuveni „Zeleni trezor“, palata Tašenberg, deo nekadašnih gradskih zidina, Avgustov most. Povratak u Prag u kasnim popodnevnim satima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

5. DANPRAG - ZAMAK KARLŠTAJN - KRSTARENJE VLTAVOM

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska zamka Karlštajn iz 14. veka, u kome je bila rezidencija kralja Karla IV i u kome se čuva replika krune čeških kraljeva. U poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta vožnja brodom Vltavom – pogled na Prag iz jednog sasvim drugog ugla. U večernjim časovima polazak za Srbiju. Noćna vožnja kroz Slovačku i Mađarsku prema Srbiji.

6. DAN:SRBIJA

Dolazak u Novi Sad i Beograd u prepodnevnim časovima.                         

(Kraj usluga)

Smeštaj

Smeštaj je u Pragu (Češka) u hotelu sa 3*. Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotela do popune mesta:

Hotel AMEDIA EXPRESS 3* –  www.amediahotels.com

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza u delu Chodov, trgovačkoj četvrti, na oko 15 minuta hoda od Chodov metro stanice. Udaljen je na oko 12 km od starog centra Praga i na oko 16 km od Praškog dvorca. Hotel poseduje restoran, bar u lobiju , wifi internet i parking. Sobe su sa kupatilom (T/WC),fenom za kosu, klimom, TV-om i telefonom. Doručak je kontinentalni švedski sto.

Hotel KRYSTAL 3*https://www.centrum-krystal.cz/en/

Hotel se nalazi na liniji gradskog prevoza, ima restoran, bar i parking. Sobe su sa kupatilom (T/WC), TV-om i telefonom.

Doručak je kontinentalni švedski sto.

Cene
OPISTERMIN PUTOVANJAHOTELSPECIJALNA CENAREDOVNA CENA
DAN DRŽAVNOSTI14.02.-19.02.2024.HOTEL 3*109 €139 €
DAN ŽENA05.03.-10.03.2024.HOTEL 3*119 €149 €
PROLEĆE19.03.-24.03.2024.HOTEL 3*119 €149 €
PROLEĆE02.04.-07.04.2024.HOTEL 3*129 €159 €
PRVI MAJ30.04.-05.05.2024.HOTEL 3*169 €199 €
PROLEĆE28.05.-02.06.2024.HOTEL 3*139 €169 €
JESEN20.09.-25.09.2024.HOTEL 3*139 €169 €
JESEN11.10.-16.10.2024.HOTEL 3*139 €169 €
JESEN - DAN PRIMIRJA08.11..-13.11.2024.HOTEL 3*119 €149 €
Advent Vikend03.12.-08.12.2024.HOTEL 3*129 €159 €

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom)
 • smeštaj u Pragu (3 noćenja sa doručkom – švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • obilaske prema programu (Prag – Hradčani i pešačko razgledanje centra grada)
 • troškove organizacije i vođenja aranžmana
 • usluge licenciranog pratioca grupe

 

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • međunarodno zdravstveno osiguranje 
 • gradsku komunalnu taksu za Prag – za hotel 3* 2,2 eura po osobi po noćenju (plaća se na recepciji hotela)
 • ulaznice i fakultativne izlete
 • peronsku kartu (stanični vaučer) za ulazak na perone Beogradske autobuske stanice (BAS)

 

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

 • deca od 0 – 2 godine besplatno u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, nemaju ležaj u hotelu)
 • deca od 2 – 12 godina popust 10% u pratnji dve punoplatežne osobe (imaju sedište u autobusu, imaju ležaj u hotelu)
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi popust 5%

 

SOPSTVENI PREVOZ: 

 • CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 40 € (odrasli) i 30 € (deca od 2-12 god.)
 • U PERIODU OD OKTOBRA DO MAJA, NE POSTOJI MOGUĆNOST UMANJENJA CENE ZA SOPSTVENI PREVOZ
 • pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemalje
 • postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji
Izleti
KARLOVE VARI
30 € odrasli / 20 € deca

Karlove Vari je podignut kao grad plemića oko reka Ohrže i Rolave. Danas je jedna od najpoznatijih banja na svetu sa 64 izvora lekovite mineralne vode, od kojih 12 termalnih izvora i danas radi. Popularno nazivan Karlsbad, ime je dobio po Karlu IV. Legenda kaže da je Karlo IV ranio jelena u lovu, i nakon što su ga kraljevi psi našli u blatu rana je čudesno zaceljena. Zbunjeni kralj je premazao svoje zglobove blatom i tada je rešio probleme kostobolje.

Kočije i dalje krstare ulicama, dok konji ponosno paradiraju i takmiče se u poznavanju najskrivenijih sokaka. Slavan po svojoj posebnoj, kraljevskoj arhitekturi, svake godine privlači veliki broj turista koji se stope sa 53,000 srećnih meštana. Bajkoviti prizori, očuvane građevine i istorijske zaostavštine daju ovom gradu epitet čeda Češke. Nalazi se u zelenoj dolini reke Tepla (toplo) na dva sata vožnje zapadno od Praga, blizu granice sa Nemačkom.

ZAMAK KARLŠTAJN / ŠTERNBERG
30 € odrasli / 20 € deca

Karlštejn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih vrednosti kraljevske porodice. Karlštejn se uzdiže iznad istoimenog sela na 30 km od Praga. Smešten na brdu iznad reke Berounka kao skup kula i visokih zidova, savršeno očuvan. S pravom je jedan od najpoznatijih i najposećenijih zamkova Česke.

Karlštejnov strateški položaj, jake zidine su u nemirnim vremenima čuvale češku krunu, kao što je bilo za vreme husitskih ratova. Češka kruna je premestena u zamak, gde se čuvala skoro dva veka.

Unikatna i originalna dekoracija zidnim slikama iz 14. veka koja sadrži kolekciju od 129 slika na drvenim pločama, najveća galerija portreta čeških vladara i kopija krune Sv. Vaclava – krunidbene krune čeških kraljeva kao i kopija krune Svetog Rimskog Carstva su ono što svakog posetioca ostavlja bez daha.

VOŽNJA BRODOM VLTAVOM
20 € odrasli / 15 € deca

Reka Vltava spada u simbole grada i sam pojam Praga se teško može odvojiti od nje. Sama reč „vltava“ potiče od staronemačkih reči „wilt ahwa“ što u prevodu znači „divlja voda“. Deo Vltave kroz Prag dugačak je 30 km, a srednja dubina na tom delu toka iznosi 2,75 m. 

Razgledanje grada sa Vltave započinjemo od pristaništa ispod Čehovog mosta, nakon čega ćemo se upoznati sa gradom i njegovim znamenitostima iz drugog ugla, legendama koje su podigle ovaj grad, i uživati u predivnoj kompoziciji Bedžiha Smetane – „Vltava“.

DREZDEN
35 € odrasli / 25 € deca

Drezden je grad smešten na istoku Nemačke, u saveznoj pokrajini Saksonija. Nalazi se u dolini reke Elbe, i jedna je od najvećih urbanih regija u Nemačkoj. Prostire se na površini od 328, 3 kilometra kvadratna, a u njemu živi oko 512 000 stanovnika. Drezden je jedan od kulturnih, obrazovnih, političkih, i ekonomskih centara Nemačke i Evrope.

Zbog svog izuzetnog kulturno-istorijskog značaja, čuvenim građevinama iz doba baroka i umetničkim zbirkama, poznat je pod nadimkom „Firenca na Elbi“.

Drezden je doživeo svoje najteže razdoblje u istoriji tokom Drugog svetskog rata, kada je bio gotovo sravnjen do temelja. Britanska i američka avijacija su između 13-14. februara 1945. izvele masovno bombardovanje tokom kojeg je poginulo preko 25.000 ljudi, a oko 80% grada bilo uništeno. Ovaj napad je ostao kontroverzna tema za istoričare, jer sa vojnog stanovišta nije imao mnogo smisla.

Napomene i plaćanje

Sve uplate vrše se u dinarskoj protivrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
GOTOVINSKI- 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora).
PLATNIM KARTICAMA: 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora)

NAPOMENE:

  • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi organizatora putovanja koji su sastavni deo ugovora.

  • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.

  • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja

  • Polazak garantovan iz Beograda. Polazak iz Novog Sada nakon 15 ili vise prijavljenih putnika. 

  • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

  • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

  • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.

  • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja,  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja(GLOBOS)

Nastavi Rezervaciju