fbpx
021 3038 700 [email protected]
021 3038 700 [email protected]

Rim – večni grad

First Minute cena
Od205 €175 €
The tour is not available yet.

Nastavi Rezervaciju

Dodaj u listu želja

Dodavanje putovanja u listu želja zahteva da imate nalog na sajtu, registracija je besplatna

5263

Zašto da putujete sa nama?

 • Garantovano najbolja cena!
 • Garantovano najbolji provod
 • Najbolji izleti na destinaciji
 • Brza, sigurna i bezbedna rezervacija

Imate pitanja?

Ne ustručavajte se da nas pozovete. Pišite nam sa kontakt strane, ili preko društvenih mreža u DM!

021 303 87 00

[email protected]

RIM

Gradovi Evrope
 • 3 noći
 • Ekskurzija: 5
 • Februar - Decembar 2024.
 • Prevoz
 • Rim, Italija

Rim  je glavni grad Italije i regiona Lacio, ali i najveći i najbrojniji grad u Italiji sa oko 2,7 miliona stanovnika. Prema legendi, grad su osnovali Romul i Rem 21.aprila 753 godine p.n.e. pa sa pravom nosi ime VEČNI GRAD. Rim je kulturno- istorijski centar Italije i Evrope, a stari deo Rima je pravi muzej na otvorenom u kome se nalaze ostaci drevnih građevina, trijumfalni lukovi, trg sa fontanama, Koloseum…najveći amfiteatar ikada izgrađen u Rimskom carstvu.
Za Rim kažu da je najveći svetski muzej na otvorenom! Sa prelepim palatama, milenijumima starim crkvama, romantičnim zgradama, nezaboravnim fontanama “Večni grad” ima prebogato istorijsko nasleđe koje čini Rim jednim od najposećenijih i najlepših prestonica sveta. Zajedno sa Firencom  činio je centar renesanse koja je ostavila duboke tragove na današnji izgled grada ali se u Rimu se mogu naći i fantastični primeri barokne umetnosti poput Fontane di Trevi, kao i jedno od Svetskih čuda novog sveta – Koloseum. 

Šta te očekuje?
 • Obilazak Večnog grada
 • Koloseum i Forumi
 • Vatikan
 • Tivoli
 • Rim noću
Galerija
Program putovanja

1. DAN:SRBIJA - NOVI SAD - BEOGRAD

Polazak iz Beograda u dogovoreno vreme sa perona glavne  autobuske stanice (BAS -a). Putovanje ka Novom Sadu. Polazak sa unapred dogovorenog mesta i u napred dogovoreno vreme. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. DAN:RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Noćenje.

3. DAN:RIM – KOLOSEUM I FORUM/ANTIČKI RIM – RIM NOĆU

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativne pešačke ture: crkva Sv. Petra u lancima (statua Mikelanđelovog Mojsija), Trg Venecija sa Trajanovim forumom, Palata Venecija, Fontana Di Trevi, Španski trg… Po završetku pešačkog razgledanja slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Ili obilazak spoljašnjeg dela Koloseuma, Rimskih Foruma i Kapitola uz pratnju lokalnog vodiča – Antički Rim. Po završetku obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

4. DAN:RIM – TIVOLI – RIM NOĆU

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost organizovanja fakultativnog odlaska u Tivoli i poseta fontanama kompleksa Villa D’ Este. U vili je živeo kardinal Hipolit II D’ Este, a u istoj je ugostio pape, kraljeve i prinčeve, vojvode i čuvene umetnike. Palatu krase mnogobrojni mozaici koji predstavljaju slike iz svakodnevnog života. Jedinstvena je zbog više stotina monumentalnih fontana, od kojih su najlepše one koje su izgrađene u baroknom stilu i imitiraju zvukove kao što su cvrkut ptica ili orgulje. Nakon obilaska povratak u Rim. Slobodno vreme. U večernjim satima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta Rim noću, šetnja kroz boemsku četvrt Rima -Trastevere gde će vas dočekati ambijent iz Felinijevih filmova, dobar provod, ljubazni domaćini i bezbroj suvenirnica, galerija, barova i restorana sa tradicionalnom kuhinjom i dobrim vinom. Povratak u hotel. Noćenje.

5. DANRIM – VATIKAN – BEOGRAD

Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela, slobodno vreme ili mogućnost organzovanja fakultativne posete Vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Prilikom posete muzejima, obilazi se najznačajniji deo zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz 16. veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo… Posebno se ističe Sikstinska kapela, čiju tavanicu je oslikao čuveni Mikelanđelo. OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI PRILIKOM REZERVACIJE. Obilazak se završava na velelepnom trgu ispred crkve Svetog Petra, u kojoj se nalazi čuvena „Pieta“, jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Crkvu je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. U večernjim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

6. DANNOVI SAD - BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad i Beograd na mesto polaska u jutarnjim časovima. 

Smeštaj

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je navedenim hotelima do popune mesta. Viva Travel doo zadržava pravo zamene hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenih hotela:

HOTEL SCHPPERS 3* http://www.scheppershotelrome.com/
Hotel se nalazi na oko 10 km do svih većih znamenitosti u Rimu i na 10 min od stanice gradskog prevoza. Hotel ima restoran, spa centar, bar, lift, WiFi. Svaka soba ima tuš/WC, TV, klimu, telefon, fen i sef. Doručak – kontinentalni švedski sto.

Cene
OPISTERMIN PUTOVANJAHOTELHTL VAN CENTRA - SPECIJALNA CENAHTL VAN CENTRA - REDOVNA CENAHTL U CENTRU - SPECIJALNA CENAHTL U CENTRU - REDOVNA CENA
00
DAN DRŽAVNOSTI14.02.-19.02.2024.HOTEL 3*175 €205 €205 €235 €
DAN ŽENA07.03.-12.03.2024.HOTEL 3*199 €229 €239 €269 €
PROLEĆE22.03.-27.03.2024.HOTEL 3*199 €229 €239 €269 €
PRVI MAJ30.04.-05.05.2024.HOTEL 3*265 €295 €265 €295 €
PROLECE24.05.-29.05.2024.HOTEL 3*239 €269 €319 €349 €
LETO20.08 – 25.08.2024.HOTEL 3*195 €225 €229 €259 €
JESEN24.09 – 29.09.2024.HOTEL 3*239 €269 €279 €309 €
JESEN22.10 - 27.10.2024.HOTEL 3*199 €229 €229 €259 €
DAN PRIMIRJA08.11 – 13.11.2024.HOTEL 3*179 €209 €209 €239 €

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
• prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu (visokopodni, sa klimom, TV-om i audio opremom) i check point za autobus (za ulaz u grad)
• smeštaj u Rimu (3 noćenja sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u izabranom hotelu sa 3* u 1/2 i 1/2+1 sobama
• obilaske prema programu (Rim – panorama grada)
• troškove organizacije i vođenja aranžmana
• usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
• međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka
• ulaznice i fakultativne izlete
• obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu – za boravak u hotelima sa 3* – 6 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4* – 7.5 € po noćenju / po osobi – plaća se na recepciji hotela

Izleti
PEŠAČKO RAZGLEDANJE GRADA

Dan u kom obilazimo Večni grad. Naš obilazak krećemo od glavne želežničke stanice Termin, nakon toga odlazimo do jedne od najvažnijih crkvana u gradu – San Pietro in Vincoli(Sv. Petar u lancima). Nakon toga obilazimo najpoznatiju turističku atrakciju Koloseum i rimske Forume. Cezarov forum. Trg Venecija, fontana Di trevi, Španske stepenice, samo su neke od znamenitosti koje ćemo imati prilike da vidimo tokom ovog obilaska. 

KOLOSEUM I FORUMI

Obilazak Koloseuma i Foruma. Obilazak najznačajnijih lokaliteta antičkog Rima, mesta na kome je on nastao i na kome su ovekovečene njegove najveće pobede i dostignuća. Obilazak uključuje: Koloseum, najveći rimski amfiteatar koji oživljava atmosferu najznačajnijeg društvenog događaja antičkog Rima – borbe gladijatora; brežuljak Palatino, mesto na kome je, po legendi, vučica odgajila Romula i Rema, mitske osnivače grada i koji u narednim vekovima postaje najelitnija rezidencijalna zona, mesto stanovanja rimskih imperatora i uglednih građana; Forum, centar političkog, javnog i komercijalnog života, u okviru koga se nalaze ostaci bazilika, tržnica, sudnica i hramova

VATIKAN

Vatikan – puni naziv Grad Vatikan ili Vatikanski Grad, službeno Država Vatikan ili Država Vatikanskog Grada, država na delu teritorije grada Rima; najmanja nezavisna država na svetu po površini i broju stanovnika. Sedište je pape i teritorija Svete Stolice, središnje vlasti Rimokatoličke crkve. Vatikan se nalazi na Vatikanskom brežuljku koji se tako zvao još pre hrišćanske prisutnosti, i vatikanskih polja severno od brežuljka. Obilazak vatikasnkih muzeja nešto je posebno, imaćete prilike da vidite najmanju državu na najbolji mogući način obilaskom njenih muzeja. Obilaskom najlepše oslikane kapele – Sikstinske kapele. Odlazak i to najvažnijeg Svetog mesta za sve katoličke vernike – Baziliku Svetog Petra koja se nalazi na istoimenom trgu. 

Napomene i plaćanje

NAČIN PLAĆANJA:

Sve uplate vrše se u dinarskoj protivrednosti Evra na dan uplate po srednjem kursu Narodne banke Srbije (mogućnost plaćanja: gotovinski, uplatom na rate, platne kartice – VISA, DINA, MAESTRO, MASTER).
GOTOVINSKI- 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora).
PLATNIM KARTICAMA: 30% od vrednosti aranžmana prilikom rezervacije (sklapanja Ugovora)

NAPOMENE:

 • Za sve aranžmane važe Opšti uslovi organizatora putovanja koji su sastavni deo ugovora.

 • Visina administrativnih troškova za ovaj program iznosi 15 eur.

 • Aranžman je rađen na bazi minimuma od 45 putnika, a rok za otkazivanje od strane agencije je 7 dana pre početka putovanja

 • Polazak garantovan iz Beograda. Polazak iz Novog Sada nakon 15 ili vise prijavljenih putnika. 

 • Cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa. U suprotnom garantovan je samo iznos akontacije. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa putovanja ili otkaza putovanja.

 • Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom, zemlje u koju putuju kao i zemalja kroz koje prolaze. Preporučuje se putnicima, sa novim biometrijskim pasošima, da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji  www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

 • ZA SVE PROGRAME VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJI SE MOGU POGLEDATI NA SAJTU ILI DIREKTNO U AGENCIJI.

 • Mole se putnici da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznaju sa programom putovanja,  opštim uslovima putovanja agencije organizatora putovanja  kao i sa opštim uslovima međunarodnog putnog osiguranja(GLOBOS)

Nastavi Rezervaciju